Sous les Cloches

Minicamping in het hart van Frankrijk

Wat te doen in de omgeving

De camping ligt op een hoogte van ongeveer 550 meter op de rand van het Centraal
Massief. De camping is ideaal voor mensen met kleinere kinderen en voor diegenen die rust en de natuur zoeken. 

In de directe omgeving zijn typische Franse dorpjes en steden te vinden. Op slechts een paar kilometer afstand liggen de plaatsen Marcillat en Combraille en Neris les Bains. Hier zijn alle basisvoorzieningen te vinden zoals een bakker, supermarkt, VVV kantoor evenals eventuele medische verzorging voor mens of dier. 

Vanaf de camping loopt u door de landerijen zo het Bois de Fayes in. ( bos van Fayes ) Een bezoekje aan een van de vele brocante markten in de omgeving is zeer de moeite waard en mag zeker niet ontbreken op de to-do lijst.

 

Chateaus en middeleeuwse steden

In de directe omgeving van de camping bevinden zich ook diverse kastelen met het chateau Beausson op slechts een paar honderd meter van de camping. De steden Neris les Bains, Vichy en Evaux les Bains zijn bekend om hun kuuroorden. Hier proef je nog de grandeur uit vervlogen tijden.

De grotere middeleeuwse steden zoals Montlucon, Commentry en Pionsat, liggen op slechts ca. 16 km. afstand van de camping. Verder zuidelijk op ca. 75 km. afstand van de camping ligt Clermont-Ferrand, de hoofdstad van het departement Puy de Dome met haar indrukwekkend berggebied en de resten van reeds lang uitgedoofde vulkanen. Een bezoek zeker waard, of ga eens met het boemeltreintje naar de top van de Puy de Dome. Een bezoek aan de middeleeuwse stadjes Hérisson of Bourbon l`Archambault is zeker de moeite waard. Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. De kinderen zullen zich hier vast vergapen aan de kasteelruïnes en zich een ridder of jonkvrouw wanen. Wandelaars en fietsers hebben de tijd van hun leven om al dit moois te ontdekken.

Een aantal activiteiten in de omgeving

Bowlingbaan

21 km

Activiteiten voor jong en oud

Nooit ver weg van de camping meanderen rivieren zoals de Cher de Allier en La Sioule zich een weg door het glooiende heuvelachtige landschap. Op diverse plekken kun je op deze riviertjes kanoen, vissen en zwemmen.

Op ongeveer 25 km. afstand van de camping ligt het Etang de Sault ( het meer van Sault ), hier kun je zwemmen, surfen of vissen. Op ca. 16 km. afstand van de camping in Commentry vind u een openbaar binnen- en buiten zwembad met vele sportfaciliteiten.